Diyarbakır Fuar Haftasında ürünlerini ve sanatını tanıtmak için Kastamonu'dan gelen Satılmış Çorbacı, bu sanatı dedesinden öğrendiğini söyledi.
Dedesinin küçük yaşlardan itibaren usta-çırak ilişkisiyle işi öğrettiğini belirten Çorbacı, “İşin ayrıntı noktalarını, hangi ağaçların kullanılabileceğini, hangi ağaçlara nasıl şekil verilebileceğini, kullandığımız ürünlerin özelliklerini, ağaçlara bu şekilleri verirken hangi araçları kullanabileceğimizin tamamını dedemden öğrendim.” Dedi.
Ürünlerinde zeytin, şimşir, ceviz ağaçlarını kullandığını aktaran Çorbacı, “Bu ürünleri tercih etme sebebimiz bu gibi ürünlerin antibakteriyel özelliği var. Yapay ürünler gibi değil, ağacın kendi özünde olan antibakteriyel özelliği ile ağacı işleyerek doğal mutfak araç gereçleri elde ediyoruz. Bu ağaçlardan üretilen doğal mutfak ürünlerinde yağ birikmiyor, bakteri toplamıyor ve yıpranmadan uzun süre kalarak kullanılabiliyor.
Çorbacı, bu ürünleri yaparak satmasının tek amacının insanlara doğal ürünler sunmak olduğunu vurguladı.
Hibya Haber Ajansı