Başkan Özer, toplantıda eğitim, kültür-sanat, sağlık, istihdam, çevre, kent temizliği, altyapı ve üstyapı çalışmaları gibi birçok farklı alanda hayata geçirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler ve yatırımları da anlattı.
Esenyurt’un sorunlarının tespit ve çözümü için kapsamlı bir analiz yaptıklarını belirten Özer şöyle devam etti:
“Demografik olarak ilçede ölçüsüz bir büyüme yaşandı. 1989’da nüfusu 37 bin olan Esenyurt, 2009’a kadar her yıl yüzde 10 artarak 1 milyona ulaştı. Resmi nüfus 1 milyonken, gayri resmi nüfusun ise 1,5 milyon olduğunu görüyoruz. Bu, kentleşmemiş bir nüfus. Ekonomik olarak Türkiye’nin en yoksul ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta üç bin fabrika olmasına rağmen, yaratılan katma değer tabana yayılmıyor. İlçemizin bazı bölgelerinde insanlar akşam eve ekmek götürmenin derdinde. Mevcut ekonomik yapının ve yaratılan katma değerin tabana yayılması gerekiyor.”
Konuşmasında Esenyurt’un betonlaşma ve plansız yapılaşma sorunlarına değinen Başkan Özer, “Devlet ve hükümet Esenyurt’u unutmuş. Kentleşmeyi sağlamak için bu kurumların da burada ihya edilmesi gerekiyor. Fiziki açıdan çarpık bir kentleşmeyle karşı karşıyayız. Deprem toplanma alanları bile beton yığını haline gelmiş. Kent dediğimiz şey biraz yeşil, biraz doğayla uyumlu olmalıdır. Esenyurt’ta bu kentleşmeyi sağlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı