Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

DEVA Partili Avşar’dan Bakan Şimşek’e: “Depremzede geçinemiyor”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, deprem bölgesinde yaşanan ekonomik sorunları ve geçim sıkıntılarını Meclis gündemine taşıdı.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, deprem bölgesinde yaşanan ekonomik sorunları ve geçim sıkıntılarını Meclis gündemine taşıdı. Avşar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevaplanması istemiyle deprem bölgesinde yaşanan ekonomik sorunlar ve geçim sıkıntılarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. 

Avşar önergede, TBB tarafından hazırlanan deprem raporuna atıfta bulunarak bölgenin ekonomik olarak güçlenmesi ve yeniden ayağa kalkması için destek ve yatırım teşviklerini, mücbir sebep uygulamasının devam ettirilme talebini, istihdamı ve nitelikli iş gücünü arttırmayı, kadınları yeniden ekonomik faaliyete katma ile konut yapımına eş zamanlı olarak işyeri yapımını sürdürme gibi deprem bölgesinde yaşanan birtakım eksiklik ve sorunu Bakan Şimşek’e sordu.

Milletvekili Avşar, Van depremi sonrası 5 yıla aşkın bir süre devam eden mücbir sebep uygulamasının Kahramanmaraş depremleri sonrası 2 yıl ile sınırlı kalması esnafların en büyük şikayetlerinden birisi olduğunu söyledi. Avşar, söz konusu mücbir sebebin inşa faaliyetlerinin tamamlanmasına kadar devam ettirilmesi talebine karşılık bir planın olup olmadığını ve Bu konuda ne düşünüldüğünü sordu.

Yapı stokunun tamamlanması barınma ihtiyacı kadar küçük ve orta ölçekli işletmelerin toparlanması için de kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Avşar, “Bu bakımdan konut inşasına paralel olarak halkın talepleri ve şehrin ekonomik potansiyeli dikkate alınarak işyeri, çarşı, pazar, alışveriş mekanları, lojistik ve tedarik alanlarının yapımı sürdürülmekte midir? Bu hususta yerel aktörlerle gerekli istişareler yapılmakta mıdır? Söz konusu inşaat yapı malzemelerinin yüzde kaçı yerel üretici ve işletmelerden tedarik edilmektedir?” sorularını yöneltti.

Hibya Haber Ajansı