BESAŞ’ın satışa sunduğu yeni ekmeğinde kullanılan karakılçık buğdayı, doğal yapısını koruması sayesinde daha sağlıklı bir alternatif olarak biliniyor. Lif, protein, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan karakılçık buğdayı, özellikle sindirim sistemine faydalı olması ve uzun süre tok tutmasıyla kilo kontrolü açısından tercih ediliyor. Ayrıca doğayla uyumlu bir şekilde üretildiği için sürdürülebilir tarımı da destekliyor.
BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, karakılçık buğdayının Anadolu'nun en eski ve genetik yapısı bozulmamış yerli buğday türlerinden biri olduğunu söyledi.
Karakılçık buğdayını tanıtmak, çoğaltmak ve çiftçilerin karakılçık buğdayı ekmesini teşvik etmek amacıyla yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni ürünü vatandaşlarla buluşturmaya başladıklarını belirten Demirtaş, “BESAŞ olarak, geleneksel ürün ve tarifleri teknolojimizle buluşturarak hem sağlığa hem damak zevkine hitap etmeyi sürdüreceğiz. Böylelikle bu miraslar gelenekten geleceğe taşınmış olacak. Önümüzdeki günlerde başka ürün çeşitlerimizi de vatandaşlarımızın beğenisine sunmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız yeni ürünümüz karakılçık ekmeğini tüm BESAŞ bayilerinde bulabilir” dedi.
Hibya Haber Ajansı