İlki 2023 yılında düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2’ncisi bu yıl büyük bir ilgi ve coşkuyla 4 Ekim’de başladı.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Gastronomi Günleri lezzet avcılarını bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası iş birliği ile düzenlenen etkinlikte paneller, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, ikramlar, gastroşovlar, söyleşiler, atölyeler, sportif etkinlikler, konserler ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki Gastronomi Günleri kapsamında Kayseri Üniversitesi tarafından panel düzenlenerek, ülke turizmi ve gastronomi konuşuldu.
Gastronomi alanında Türkiye’nin ilgisini kente çeken 2’nci Kayseri Gastronomi Günleri’nin ikinci gününde 1 ton sucuk dağıtımı yapıldı. Kayseri’nin marka lezzetlerinden sucuğun tanıtımını amaçlayan etkinlik Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın dev sucuk döneri kesmesi ile başladı.
Etkinliğin üçüncü gününde alanda kurulan sahnede Rafadan Tayfa Tiyatrosu, yarışmalar, Kayseri Ritim Grubu etkinlikleri, Kayserili sanatçı Namık Kemal Bilgin, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nden eğitim alan görme engelli Jale Yazır ve Ülkü Karabay'ın türküleri seslendirdiği mini konserler, çocuklar için dans etkinlikleri düzenlenirken, Spor A.Ş. tarafından kurulan oyun gruplarında da çocuklar doyasıya eğlendi.
10 Ekim’de sona erecek 2’nci Kayseri Gastronomi Günleri, eşsiz lezzetler ve çeşitli etkinliklerle vatandaşları ağırlamaya devam edecek.
Hibya Haber Ajansı