Michelin yıldızlı restoranlarda edindiği deneyim ve Türkiye'deki projeleriyle adından söz ettiren Murat Bozok, iki yıl önce kapılarını açan Bağdat Caddesi’ndeki Artois’in koordinatörlüğünü üstlendi. Artois’in mutfağını uluslararası düzeyde bir lezzet merkezi haline getirmeyi amaçlayan Murat Bozok, müdavimlerin favori lezzetlerini ise özellikle koruyarak kendi dokunuşlarıyla harmanlıyor. Bozok, menüde modern lezzetler yerel malzemelerle zenginleştirilerek gastronomi tutkunlarına farklı bir deneyim sunuyor.
Artois’in kurucusu Şeyma Yıldız, “Şef Murat Bozok’un aramıza katılmasıyla restoranımızda yeni bir dönem başlıyor. Onun vizyonu ve yaratıcılığıyla yerel lezzetler yeniden yorumlanarak uluslararası standartlarda sunulan tabaklara dönüşecek” dedi.
Yıldızlı restoranların şefi Murat Bozok ise Artois mutfağının koordinatörlüğünü üstlenmesiyle ilgili şunları söyledi:
“Bu başarılı markanın mutfak koordinatörlüğü görevini devralmak büyük bir sorumluluk. Lezzet ve deneyim anlamında çıtayı tüm ekip olarak daha da yukarıya çıkarmak için çok çalışacağız. En tazesi, en kalitelisi ve en lezzetlisini sunmak için tüm güç ve motivasyona sahibiz.”
Şef Murat Bozok danışmanlığında İstanbul’un ödüllü mekanları arasına katılmayı hedefleyen Artois, şehrin gastronomi yıldızını Anadolu Yakası’nda yükseltmeyi de kendine misyon ediniyor.
Hibya Haber Ajansı